news        mail   location

 
 

În Duminica a II-a din Postul Paștelui, obștea monahală de la schitul argeșean Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, aflat la cota 1000 pe Transfăgărășan, a primit în mijlocul ei pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în noul paraclis cu hramul Soborul Sfântului Ioan Botezătorul construit la demisolul noii biserici.



 

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Argeșean a vorbit despre legătura care există între tămăduirea sufletească și cea trupească a omului. De asemenea, a dorit să evidențieze că schitul construit pe Transfăgărășan este așezat pe temelia unei vechi sihăstrii unde monahii acelor vremuri au înălțat rugăciuni către Dumnezeu.

Pe lângă construcția noii biserici, în ultimii nouă ani au fost executate lucrări de extindere a casei mari unde sunt chiliile, s-a construit o nouă anexă cu spații de ședere pentru pelerini, iar curtea interioară a fost reamenajată și lărgită.

Totodată, pentru siguranța noii biserici, versantul nordic a fost consolidat prin înălțarea unui zid masiv din beton armat și piatră, iar drumul de acces a fost reabilitat.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar