news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi în municipiul Pitești o nouă ediție a ,,Marșului pentru viață”. 

Manifestarea a avut un impact deosebit prin prezența preoților din parohiile argeșene și a credincioșilor veniți din aproape toate localitățile Eparhiei.

Părinții împreună cu pruncii, tineri și vârstnici, au pornit din fața Teatrului Al. Davila pe traseul Biblioteca Municipală ,, Dinicu Golescu” -  Biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din piața Vasile Milea, unde a fost săvârșită o slujbă de Tedeum.

Participanții au purtat pancarte cu mesaje pentru susţinerea femeii, a familiei şi a vieţii, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra numărului mare de avorturi care se fac în spitalele din România.  

Pentru publicul prezent la acest eveniment, au fost invitați să vorbească specialiști din educație și medicină, mesajele transmise cu această ocazie având în centru importanța nașterii de prunci pentru salvarea viitorului acestei țări care suferă din punct de vedere demografic.

Prin participarea la Marșul pentru viață arătăm importanța și sensul creștin al vieții umane. Scopul final este acela ca toți să înțelegem care sunt efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății. Cei prezenți au dorit să transmită că educația și informarea corectă sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societăți civilizate, care respectă drepturile omului.

Prin participarea la Marșul pentru viață credincioșii au oferit astăzi o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane. Părinții cu pruncii lor, tineri și vârstnici deopotrivă, au arătat că respectul față de viață, în orice stadiu, este esența dezvoltării armonioase a societății umane.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar