news        mail   location

 
 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în ziua de 29 august, în mijlocul obștii monahale de la vechea Mănăstire Cotmeana, județul Argeș, care are al doilea hram ziua de pomenire a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.



 

Ierarhul argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica mare a așezământului. Cu acest prilej au fost pomeniți toți ctitorii și binefăcătorii mănăstirii care au ajutat la ridicarea și păstrarea în timp a acestui vechi Altar de rugăciune.

Chiriarhul locului a rostit pelerinilor un cuvânt de învăţătură, amintind de importanța istorică a Mănăstirii Cotmeana, precum și de proiectele privind restaurarea ei.

Mănăstirea Cotmeana este cea mai veche din Ţara Românească, având prima atestare documentară la 20 mai 1388, într-un hrisov din vremea domnitorului Mircea cel Bătrân.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar