news        mail   location

 
 

Cu tristețe, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, face cunoscut clerului și poporului dreptcredincios din cuprinsul Argeșului și Muscelului, că în dimineața zilei de 3 iulie 2023, părintele protosinghel Casian Crețu, starețul Mănăstirii Glavacioc, a plecat către Părintele Luminilor.

 

Părintele stareț Casian Crețu se afla internat la Institutul Clinic Fundeni din București pentru tratament.

Sicriul cu trupul părintelui va fi adus la Mănăstirea Glavacioc, Comuna Ștefan cel Mare, Județul Argeș, în ziua de 4 iulie 2023, în cursul dimineții, și depus în biserica mare a așezământului monahal.

Clerul, credincioșii și toți fiii dohovnicești de pretutindeni, care doresc să rostească o rugăciune și să aprindă o lumânare pentru odihna sufletului părintelui stareț sunt așteptați la Mănăstirea Glavacioc, începând cu ziua de 4 iulie 2023.

Cu purtarea de grijă a Chiriarhului locului, părintele stareț Casian Crețu a rectitorit integral Ansamblul Mănăstirii Glavacioc, care se afla în ruină de multă vreme.

Slujba înmormântării părintelui Casian Crețu, va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de clerici, în ziua de joi, 6 iulie 2023, începând cu ora 12:00.

Veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar