news        mail   location

 
 

În ziua Praznicului Înălțării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la mănăstirea Trivale. Foarte mulți credincioși au participat cu această ocazie la Sfânta Liturghie oficiată în Altarul de Vară, fiind respectate toate regulile de igienă și distanțare fizică impuse de autorități. 

 În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre importanța praznicului cinstit astăzi, amintind că despărțirea Mântuitorului de Sfinții Apostoli a adus binecuvântare peste ei și  întreaga omenire

După oficierea Sfintei Liturghii, au fost comemorați și eroii români care au pierit în toate războaiele purtate din istoria neamului nostru. Pentru aceștia, Chiriarhul Eparhiei a săvârșit o slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor din municipiul Pitești aflat în incinta Cimitirului Militar.

În cimitirul de circa 11.000 mp sunt 230 de cruci/morminte pentru români și 259 pentru străini. Numărul morților este de 1688, 1077 români, 609 germani și austrieci (origini croate și sârbe) și 2 francezi. Inaugurat în anul 1920, reamenajat în 1938 și 1972, cimitirul este consacrat eroilor neamului morți pentru patrie în 1916-1919.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar