news        mail   location

 
 

În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia argeșeană Clucereasa. 

Chiriarhul Eparhiei a săvârșit cu această ocazie slujba de sfințire a noii biserici cu hramul Sfântul Mare Prooroc Ilie Tezviteanul.

La acest eveniment important din viața acestei comunități au participat foarte mulți preoți și credincioși din parohiile învecinate, precum și reprezentanți ai administrației primăriei Mioveni de care aparține cartierul Clucereasa.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat că Dumnezeu a binecuvântat toate cartierele orașului Mioveni cu biserici noi absolut necesare într-o comunitate aflată în continuă dezvoltare.

Pentru grija administrativă și activitatea pastoral-duhovnicească desfășurată până în prezent, părintele paroh Voicu Gheorghiță Sorin a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

Datorită faptului că în această zonă a orașului Mioveni nu exista o biserică ortodoxă, în anul 2007 a fost luată decizia să se înființeze o nouă parohie. Pe un teren donat de primăria orașului a fost ridicată noua biserică în anul 2013. După anul 2019, sub grija noului preot paroh, au fost executate lucrările finale în interiorul și exteriorul bisericii, la care se adaugă construcția clădirilor anexe absolut necesare pentru administrația parohială( praznicar, capelă mortuară, birou parohial etc). Pictura interioară a fost executată de pictorița Tatiana Hedeșiu în tehnica al secco.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar