news        mail   location

 
 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la mănăstirea Sf. Ilie Paltinul aflată la cota 1200 pe Transfăgărășan.Foarte mulți credincioși au avut ocazia  să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Eparhiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a evidențiat mesajul evangheliei din această duminică amintind de statornicia și credința celor care au contribuit în timp la ridicarea Sfântului Altar din Carpații Argeșului.

Biserica mănăstirii cu hramurile Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului, s-a ridicat în perioada anilor 1994-2015.

Terenul în suprafață de 2.500 mp., pentru construirea mănăstirii de monahi, a fost donat de către Familia Vintilă și Filoteia Chiriac, din Albeștii de Argeș.

În 27 februarie 2011, a fost instalat primul stareț al Mănăstirii Sfântul Ilie Tesviteanul, în persoana Părintelui Protosinghel Nicodim Cecală, care dimpreună cu fratele său Constantin, au pregătit și au pus fresca pentru pictură, cu mâinile lor, pe întreaga suprafață a bisericii.

Zugrăvirea bisericii în tehnica fresco a fost făcută de ucenicii stagiari ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire, pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar