news        mail   location

 
 

Paraclisul Universitar din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi hramul închinat Sfântului Apostol Simon Zilotul. 

Construit în anul 2019 într-un spațiu pus la dispoziție de Rectoratul Universității Pitești, acest Sfânt Altar de rugăciune este rezultatul dragostei, dărniciei și bunăvoinței mai multor oameni de bine din  Județul Argeș și din alte locuri din țară.

Cei prezenți au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată, din încredințarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, de părintele arhimandrit Caliopie Ichim, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Părintele Caliopie Ichim – Consilier Eparhial, a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Chiriarhului Eparhiei, precum și darul de mult preț făcut Paraclisului Universitar prin oferirea unei părți din moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel, care au fost așezate în locul special amenajat pentru închinarea credincioșilor. Totodată a fost oferită medalia creștin ortodoxă a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului – „Sfânta Muceniță Filoteia”, doamnei profesor universitar doctor Mihaela Diaconu, Președintele Senatului Universității din Pitești.

Construcția noului paraclis a fost posibilă prin implicarea Domnului Conf. Univ. Dr. Ing. Dumitru Chirleșan, Rectorul Universității de Stat din Municipiul Pitești care a făcut toate demersurile pentru a pune la dispoziție spațiul corespunzător.

Scopul principal a fost ca acesta să ofere asistența religioasă studenților și cadrelor didactice universitare.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar