news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a hramului închinat Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, credincioșii parohiei Găvana III din municipiul Pitești au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. 

 Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială, care a fost urmată de o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii, astăzi împlinindu-se 18 ani de la momentul sfințiirii sfântului locaș de rugăciune în data de 26 octombrie 2003.

Ierarhul Argeșean  a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind atât de viața și martiriul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, cât și de importanța bisericii parohiei Găvana III care face parte din acel lung șir de locașuri sfinte, care după anul 1989 au fost construite în cuprinsul Eparhiei prin grija vrednicilor preoți și a credincioșilor iubitori de Dumnezeu.

Piatra de temelie la această impunătoare biserică din municipiul Pitești a fost pusă în data de 2 februarie 1991 de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Fondurile necesare ridicării lăcașului de cult au fost obținute din  donațiile credincioșilor,la care se adaugă și ajutorul primit de la Mănăstirea Frăsinei.

Pictura interioară a fost executată în tehnica «fresco» , iar la exterior în vopsele acrilice. Lângă biserică a fost construită o clădire anexă ce cuprinde sala de mese, bucătăria și cancelaria pentru diverse activități filantropice.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar