news        mail   location

 
 

Când reflectăm asupra Iubirii, ca Taină din Sânul Sfintei Treimi, nu putem să nu ne gândim la iubirea maternă și iubirea paternă!

 

Auzim glasul celui ce ne-a creat, de-a lungul vremurilor: Creșteți și vă înmulțiți! Iată textul consacrat din Bătrâna Biblie: „Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul” (Facerea 1, 28).

Pe drept cuvânt, putem spune și accepta gândirea înțelepților, când afirmă că: „Iubirea unei mame, nimeni n-o uită de trăiește /E hrana dăruită-n căminul părintesc;/E pâinea ce-o împarte și-o capătă-ntreagă,/ O dăruie oricui și-ntreagă-o dobândesc...”

Când vine vorba de Creație și de Creatorul Veșnic, atunci ne vin în minte cele scrise acum 2.500 de ani, când Sofocle, în opera sa, Antigona a scris: „În lume-s multe mari minuni, minuni mai mari ca omul nu-s”, rămânând ca reper celebru, inspirat de Duhul Sfânt.

S-ar putea scrie mult și adevărat, despre dragostea de mamă, pentru că dragostea de mamă este eternă ca și inima Domnului Dumnezeu!

Să ne aducem aminte mereu de mama noastră, de părinți, pentru că nașterea de prunci este acțiunea cea mare, iar Adevărul este copilul, cum am fost noi toți și așa se va perpetua această Taină zidită de Domnul Dumnezeu!

Când mama reușește să crească prunci buni, poate să se bucure și să zică, ridicând spre Soare, odrasla născută: „Iată-i pe fiii mei! Sunt cel mai mare tezaur pentru mine și pentru viața Țării și a lumii!”

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar