news        mail   location

 
 

Sunt bucuros și dau slavă Domnului Dumnezeu că mai există știință dinamică și oameni sănătoși în gândire, care scriu cărți și fac lucrare ziditoare, chiar luptând împotriva iureșului năvalnic de tot felul de probleme.

 

Este și mai grăitor faptul că, așa cum arată Alexandru Ciurea: „Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât activitatea noastră trebuie să funcționeze. Pe de o parte, este și normal cu ocazia vârstei devenim mai comozi, stăm acasă în pat sau la televizor și birou. Și atunci, acest triunghi duce la sedentarism. Ne urcăm în mașină, mergem acasă, bem, mâncăm ceva, ne uităm la televizor, ne mișcăm din ce în ce mai puțin.

Trebuie să facem tot posibilul să ieșim din sedentarism...Cu cât vârsta crește, cu atât este nevoie mai mare să deschidem ușile. Dacă sunteți o persoană în vârstă, nu refuzați niciun fel de întâlnire. Evitați gândirea de tipul: „Nu mă duc să mă întâlnesc cu nu-știu-cine, că nu-mi face plăcere!” Găsiți persoane cu care să vă întâlniți, să ieșiți în oraș, să vorbiți orice fel de lucru, eventual să beți un pahar cu vin care vă place și să vedeți lucrurile din afară, să vorbiți cu lumea din jur, asta dezvoltă creierul.

Dumneavoastră, cu vârsta, aveți îngustarea lumii exterioare. V-au părăsit prietenii, care au plecat în străinătate, iar ații, din nefericire, au trecut în eternitate, ori s-au îmbolnăvit și stau acasă și nu-i mai vedeți, sunt prea ocupați și sunt mai rari la vedere. Întâlniți-vă cu cei care au rămas în jur. Personal, am un grup foarte frumos de prieteni, pe care nu mi-e jenă să vi-l menționez. Se numește „S.S.S.” – Sâmbătă Seară Socializare! Invenția îmi aparține, în totalitate, nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de adevărat. Începem să ne căutăm pe Whatsup, prin SMS-uri. Unde mergem sâmbătă seara? Mergem în locul X. Și de la 2-4 idei, hotărâm o dată și un loc. Dintr-odată se adună 10, unii zic: „A, eu vin și cu copilul”, și așa ne adunăm. Această adunare face foarte bine, nu are importanță unde mergem, ci important este să ne simțim bine. Aș completa, să ne simțim cât mai frumoși, eleganți și tineri, pentru că întâlnirea produce o efervescență intelectuală. Fiecare vine cum crede că este mai bine, mai plâcut îmbrăcat, comandă ce vrea să mănânce, că nu mai suntem la cantină, ce vrea să bea, dar nu prea mult! Cum crede de cuviință, vesel și frumos să fie!”

O adevărată bucurie, să fii în comuniune!

Izolarea, autoizolarea, sunt boli înainte de boala finală! Ieșiți din izolare! Ieșiți în natură! Dacă te plictisesc oamenii, ieși în lumea culturii și a Rugăciunii active!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar