news        mail   location

 
 

Cu greu găsești medici care să săvârșească o mărturisire publică, în chip verbal, prin rostire și prin scris, lucrare grea și anevoioasă.

 

M-am bucurat ca, printre medici, să găsesc și celebrități care, spre cinstea lor profesională, cu dragoste și răbdare, împărtășesc din uriașa lor muncă de o viață. Și bine fac! Spovedania în fața lui Dumnezeu, în fața oamenilor și în fața conștiinței neadormite. Este o atitudine de uriașă responsabilitate și delicatețe. Iată cum profesorul universitar, neurochirurgul Alexandru Ciurea, scrie cu o nonșalanță pilduitoare: „Degeaba știu eu să mă duc până la baza craniului și a creierului, să evacuez totul ca și cum aș merge pe fundul mării. Una este să merg la rasul fundului mării, pentru că aceasta sigur ar face rău organismului, și alta este să mă opresc în anumite momente, să nu produc hemoragie, să las creierul să funcționeze în condiții cât mai bune. În eventualitatea în care a rămas un rest pe undeva, pot să-l urmăresc și să-l bombardez cu diferite alte metode pe care le am la îndemână, adică aceste metode adjuvante – concluzia e că pacientul trebuie să iasă cât mai bine din operația neurochirurgicală.”

De aceea, încerc, să reamintesc binevoitorului cititor, să înțeleagă exact cum stau lucrurile, în cazul sănătății creierului!

Am cunoscut mai mulți camarazi, cum se mai numesc cei care, dimpreună lucrează la anumite obiective, și care au suferit fel de fel de operații, și în termen mai îndelungat.

Cel mai important este să nu se facă operații pe creierul uman! Acestea se pot face doar în cazuri cu totul excepționale, după investigații repetate, făcute cu răbdare și cu toată știința asiguratorie. Nu se glumește, mai ales în medicină, practicată de ani îndelungați, cu o bogată experiență operatorie.

Suntem bucuroși că în România există medici geniali, cercetători de elită și superdotarea celor care fac diferite operații salvatoare.

Nu uit pe cei patru medici geniali, care m-au operat: Ștefan Mindea la coloană; Otmar Tekner (Viena) la rinichi; Victor Costache la inimă și dr. Barbilian la piciorul stâng, precum și specialiștii: dr. Iosifescu, Dragoș Vinereanu, argeșenii noștri, alături fiind și cel mai tânăr doctor: State Șerban!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar