news        mail   location

 
 

Drumul ascendent în Istorie a fost cu succes, dar și cu încercări, uneori, de netrecut. Binecuvântarea dată de Domnul Dumnezeu, omenirii, a fost, negreșit, presărarea pe fața Pământului cu anumite genii, după cum arată Alexandru Ciurea în cartea sa excelentă: Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor:

 

„Urmează perioada modernă de dezvoltare a științelor, în care, discuția existenței sau inexistenței lui Dumnezeu este într-adevăr pusă sub diferite forme, considerându-se că știința învinge credința și că argumentele adunate vor duce la o îndepărtare a lumii de credință. Și totuși, Isaac Newton (1643-1727), când este întrebat despre cum i-a venit ideea despre Atracția Universală, spune: „Am fost inspirat”, lăsând în spate cuvintele: „de către Dumnezeu”. Deci, la nivelul marilor personalități cu mari descoperiri în toate domeniile: cosmogonie, fizică, chimie, biologie, totdeauna Divinitatea și Credința au avut un rol important.”

Mergând pe aceeași linie a Credinței lucrătoare prin fapte bune, ne vom gândi și vom reflecta pentru sănătatea minții la: „fenomenul Lourdes, fenomenul Fatima, fenomenul Maglavit din România, fenomenul care s-a produs în Bosnia la Medjugorje, în care diferite persoane au avut viziuni asupra apariției, mai ales, a Fecioarei Maria!”

Se întreabă marele savant întru ale Medicinei: „În epoca contemporană, noi credem sau nu credem în Dumnezeu? Aceasta este întrebarea, pe care domnul Emil Constantinescu i-a adresat-o domnului Ion iliescu: „Credeți în Dumnezeu?” – întrebare care l-a lăsat fără răspuns pe domnul Iliescu, ceea ce a și înclinat foarte mult în disputa pentru președinție, întrucât această populație română este creștin-ortodoxă, iar credința în Dumnezeu este foarte importantă.”

Desigur, Credința este pentru suflet, pentru viața noastră duhovnicească, precum este sângele pentru viața trupească – aceasta înseamnă, în ambele situații, că viața este posibilă, trupească și sufletească prin cele două constituante arătate mai sus.

Acum mi-am amintit ce spunea Nicolae Steinhardt, care răspunde unor moftangii care se codeau să creadă în Dumnezeu: „Nu este cazul să crezi dumneata în Dumnezeu! Fii liniștit, crede Dumnezeu în tine! El crede în tine, că te-a zidit și este sigur că exiști”

Cât de mângâietoare este o cugetare în capul limpede!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar