news        mail   location

 
 

Se întreabă savantul neurochirurg Alexandru Ciurea, dacă: „Putem trata?” și răspunde: „Nu putem trata, aici este nenorocirea. Putem scoate persoana din mediu și putem să-i facem imediat o evaluare...Dorința noastră e ca părinții și bunicii noștri să nu ajungă în fazele finale, să putem colabora cu ei.

 

De aceea, o persoană care prezintă semnele acestei boli nu trebuie izolată, ci trebuie socializată și nu trebuie certată. Cu cât cerți mai mult pe domnul acela în vârstă, cu atât se accentuează boala. Deci, comportați-vă frumos, ca și cu o persoană normală, discutați și duceți-l dacă se poate în afara acestui oraș poluat, într-o zonă curată, să mănânce cât mai curat posibil și să nu se lovească la cap. Orice traumatism chiar mic (am făcut și un studiu pe tema asta) duce la degradarea sistemului nervos, a sinapselor și accentuează boala. În tratarea Alzheimerului s-au inventat o grămadă de medicamente. Pot încetini, dar nu pot opri boala, în evoluție. Sunt multe persoane celebre care au suferit din cauza acestei boli: Charles Bronson, Peter Fulk, Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Anthony Quinn, Charles Heston. Apoi, sportivii care s-au suprasolicitat și probabil că au luat și suplimente, precum vestitul fotbalist Ferenc Pușkas, Floyd Patterson. De ce? De ce? De ce? Asemenea personalități au avut la dispoziție o grămadă de tratamente, doctori din toate țările care le-au ajutat, și totuși au făcut această boală.

Oare de ce nu s-a putut stopa? De ce acel scriitor român atât de apreciat în Franța, Emil Cioran, a făcut boala și nimeni nu a putut să-l trateze? Unde este adevărul? Adevărul este că mai bine să faci boala, mai bine o previi, decât să ne gândim la tratament. Apa, aerul curat, alimentația corespunzătoare, mișcarea, socializarea, contează enorm în oprirea evoluției acestei boli. Pe lumea aceasta, există persoane care au avut o memorie ieșită din comun la vârste înaintate, precum Seneca cel Bătrân sau al nostru encicloped, Nicolae Iorga, etc.”

Se impune  să eliminăm starea de supărare, de tensiune, de nervozitate, de oboseală, de pesimism, care nu duce la nimic bun, ci doar la scăderea funcțiilor sistemului nervos.

De aceea se luptă omenirea pentru pensionare la o vârstă mai tânără, ca să nu te îmbolnăvești de boli felurite și de boala Alzheimer!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar