news        mail   location

 
 

Când ne gândim la Creierul uman, în față ne apare și chipul marelui om de știință Albert Einstein (1879-1955), despre care se știe că greutatea creierului său a fost de 1.260 de grame, cu un IQ de 165, deci, unul deosebit, și că generația actuală este mult mai inteligentă decât generațiile care s-au perindat în Istoria lumii.

 

Pe fiecare dintre noi ne cuprinde câte un sentiment de superioritate când tineri români îți răspund la 10 întrebări deodată și procesează 10 întrebări pe calculator sau de pe telefonul mobil, mereu la purtător, fapt ce a dus informatica la o dezvoltare în ritm „amețitor”.

La toate aparițiile de „genii”, trebuie să fim precauți pentru că este în primejdie mult solicitatul Creier, care obosește și are nevoie de odihnă, pentru că celula nervoasă se epuizează și nu mai funcționează. Din nefericire, cele câteva miliarde de celule nervoase, nu-și mai îndeplinesc funcția normală și se poate ajunge, treptat la stări foarte grave: demența, Parkinson, Alzheimer, creierul uman, fiind atins ireversibil de aceste metehne dureroase.

Totuși, nu trebuie să ne apucăm de bocit, ci trebuie să încercăm a face eforturi ca să preîntâmpinăm distrugerea celulelor nervoase, ținând cont de sfaturile specialiștilor, cum este și celebrul medic chirurg, Alexandru Vlad Ciurea.

Reamintim că, în primul rând, trebuie să intervenim pentru a lua în serios grija de a odihni celula nervoasă. Deci, se impune o raționalizare a timpului (orarul zilnic), adică să respectăm programul de 8 ore de lucru profesional, 8 ore de administrație, să rezolvăm problemele în ordine coerentă și să nu sărim de la o problemă la alta; 8 ore de somn, de odihnă, pentru ca celula nervoasă să se poată odihni, pentru a preveni eventualele îmbolnăviri.

Ieșirea în natură pentru oxigenarea creierului, aerisirea camerei unde locuim, eliminarea celor care ne tulbură liniștea și ne toacă pacea sufletului, grija de a hrăni cu apă organismul și de a-l hrăni cu pacea și liniștea sufletului, a asculta muzică, a face exerciții fizice, a citi, a scrie cu mâna, a avea dialog cu oamenii plini de Duhul Sfânt!

Să ne păzim creierul ca pe lumina ochilor!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar