news        mail   location

 
 

Se cam știe, dar reamintim că din TRADIȚIE se naște stabilitatea, iar din UNITATE se naște puterea! Așadar, Tradiția și Unitatea, sau un trio: stabilitatea, puterea și libertatea, sunt Civilizația însăși. Rădăcina, trunchiul și coroana, alcătuiesc copacul în întregime.

 

Când noi ne situam în afara frontierelor vizibile, marea Națiune are frontierele invizibile, care nu se opresc decât acolo unde geniul omenesc încetează să mai vorbească limba sa, adică hotarele însăși ale lumii civilizate, iar Civilizația urmărește și ea ceva:  realizarea pașnică a tuturor visurilor înțelepților, fără a ne înhăma în hoarda celor care distrug tot în calea lor de nebuneală, într-o lume cuprinsă de dezaxare!

Să mai amintim că în Civilizația adevărată, mersul umanității este o ascensiune continuă către lumină și libertate, iar datorită descoperirilor științei, forța materială aparține astăzi civilizației. Și apoi este și un instinct al poporului, care este întotdeauna de acord cu idealul civilizației.

Iată cum prevede prin secole, Victor Hugo, această Civilizație: „Toate națiunile civilizate aparțin aceluiași focar și sunt indisolubil legate între ele printr-o tainică și adâncă unitate. Civilizația ne-a dăruit tuturor același trup, același spirit, aceleași țeluri, același viitor, într-o zi, să sperăm, globul întreg va fi civilizat – mare minune – și atunci se va împlini visul inteligenței: a avea drept Patrie, Universul și drept Națiune, Omenirea!”

Parcă îți vine să te așezi, un pic, și să urli din toți bojogii: Trăiască Civilizația care unește toate Națiunile!

Oho! Nu vă mirați! Nu vă grăbiți: Organizația Națiunilor Unite este un Forum mondial, din veacul trecut și un an a fost președinte și un român: Corneliu Mănescu, cel mult invidiat de Elena Ceaușescu. Era prea fălos și prea român!

Dușmanii Civilizației? Barbaria și corupția!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar