news        mail   location

 
 

Se cunoaște din cercetările din domeniul medicinei, că oricât s-ar strădui specialiștii, rădăcinile virusului tot rămân și atacă toate vârstele, chiar și persoanele tinere, care nu au imunitate. Nu se poate ca să fie vaccin pentru toate subdiviziunile și mutațiile virusului, iar sistemul nostru imunitar nu poate să ne apere împotriva acestor încercări nefericite.

 

Profesorul savant, neurochirurgul Alexandru Ciurea ne sfătuiește: „Contează foarte mult măsurile esențiale luate: păstrarea igienei corpului și a mâinilor, păstrarea măștii faciale în aglomerație – de aceea în spitalele din România s-a menținut purtarea măștii...Mai mult, personal, circulând în Țările din Orient, consider că purtarea măștii este obligatorie în aglomerații mari de populație, precum și în aeroporturi, cu sau fără Covid. În general, te protejează. Este important să fii protejat și să-i protejezi și pe ceilalți din jur, datorită măștii tale. Să se mențină obligatoriu măștile în aglomerațiile din avioane, pentru că într-un spațiu limitat sunt 200-300 de oameni. Pentru producerea unei infecții sunt de ajuns 1-2, ca să umple tot avionul pe cale respiratorie.

Trebuie să supraviețuim, din toate punctele de vedere. Trebuie să trecem și peste acest rău. S-a constatat că aceste forme derivate, cum este și Omicronul, au o capacitate de răspândire mai mare, contagiozitatea e mult mai mare, dar agresivitatea este mult mai mică. Pentru cei care citesc această carte: Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor, contează foarte mult starea de sănătate generală a populației. Starea care are urmări directe asupra întregului organism e starea mintală. Organismul nu trebuie să fie continuu sub influența a diferite afecțiuni cum sunt pneumoniile, infecțiile respiratorii, tulburările digestive, afecțiunile reumatice, osteo-articulare. Toate acestea scad imunitatea organismului în general. Contează foarte mult starea psihică a organismului, care să aibă putere. Trebuie să plecăm de la premisa că este o răceală, că este o gripă, trebuie s-o învingem, nu se poate altfel. Chiar și la nivelul acesta de răspândire, trebuie să ne gândim că nu este vorba de cancer sau de alte boli incurabile, care mai pot să apară de-a lungul vieții”.

Așadar, orice boală se învinge cu Credință, cu grijă mărită de sănătatea trupească și sufletească. Și să nu ne temem, că până la urmă tot plecăm din frumusețea acestei lumi văzute!

Calinic Argeșeanul

În baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Argeș ,, Cpt. Puică Nicolae”, în municipiul Curtea de Argeș s-a desfășurat o acțiune comună de instruire legislativă a personalului clerical și neclerical din protopopiatul Curtea de Argeș. Evenimentul s-a desfășurat în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din cadrul Centrului Eparhial.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a organizat la Centrul Eparhial în Paraclisul Arhiepiscopal ”Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din municipiul Curtea de Argeș derularea Concursului Național Catehetic „HRISTOS -CUVÂNTUL CARE VINDECĂ”, ediţia a XVI-a, la nivel de eparhie.
Ouăle încondeiate reprezintă o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, fiind o practică străveche în tradiția românească. Dincolo de frumusețea lor stau poveștile și tehnicile de încondeiere spuse de femeile care lucrează tot anul la ouă pentru a bucura creștinii, în perioada Paștilor.
Dumnezeu ne-a dat mila ca o poruncă a dragostei. Milostenia este plata pentru răscumpărarea păcatelor noastre. Miluind pe cineva ne miluim pe noi înşine!
Când facem milostenie, așa să ne uităm în ochii celui sărman: ca la un frate ce ne ajută, prin necazul ce și-l poartă cu răbdare și smerenie, să facem și noi o faptă bună cu care Dumnezeu să ne mântuiască, o faptă cu care să dobândim Împărăția Cerurilor.
Blaise Pascal, savantul pios din secolul al XVII-lea, continuă întru gândirea sa: „Liniștea eternă a acestor spații nemărginite mă sperie. Să nu căutăm deci o siguranță și o certitudine. Rațiunea noastră este întotdeauna înșelată de inconstanța aparențelor.
Cât de bine și folositor este să mai cunoaștem și alte gânduri ale filosofului Blaise Pascal: „Cunoașterea lui Dumnezeu, fără aceea a mizeriei tale, face mândria. Cunoașterea mizeriei, fără cunoașterea lui Dumnezeu, face disperarea. Cunoașterea lui Iisus Hristos face o medie, fiindcă găsim în el și pe Dumnezeu și mizeria noastră.
Filosoful și omul de știință Blaise Pascal a spus și în scris: „Iată unde ne duc cunoștințele noastre despre natură. Dacă nu sunt adevărate, atunci nu există adevăr pentru om și dacă sunt adevărate, omul găsește în ele un obiect de umilire; este silit să se înjosească într-un fel sau altul.
Spaţiul cosmic de primăvară se revarsă asupra pământului cu mari binecuvântări, din mila cea neînserată a Domnului Dumnezeu! Desigur, n-ar fi lipsit de bucurie dacă imnologii noştri, ar dedica din prea plinul inimilor câte un Imn fiecărui anotimp, dacă nu chiar fiecărei luni din cele 12 ale anului.
Când am auzit, dar și când am citit despre Blaise Pascal (1623-1662), dar mai ales când Arhidiaconul Profesor Ioan Ivan, Directorul Seminarului Teologic din împărația Mănăstirii Neamț, a pus pe un meșter tâmplar de a construit tăblițe sprijinite pe niște piciorușe înfipte în solul grădinii și prin calea aleilor, pentru a fi văzute de noi, tinerii elevi, cu mintea nevinovată, atunci, mai mult, văzând citate și din filosofia și Înțelepciunea sfântului savant, l-am iubit pentru totdeauna.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar