news        mail   location

 
 

Canonul cel Mare este una dintre cele mai impresionante creaţii ale imnografiei creştine, în care se oglindeşte cu multă măiestrie tema pocăinţei. Prin tema pe care o propune Canonul cel Mare, suntem conectaţi la posibilitatea unirii dintre om şi Dumnezeu prin pocăinţă. Canonul cel Mare este o Biblie în miniatură, pentru că rezumă întreaga perioadă descrisă de Sfânta Scriptură, de la păcatul strămoşilor, peregrinarea fiinţei umane spre găsirea fericirii paradisiace şi terminând cu lucrarea mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu întrupat.



 

Prima săptămână a Postului Mare este deschisă de citirea, în patru părţi, a Canonului cel Mare sau Canonul de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul. În biserica Mănăstirii Trivale a fost oficiată slujba Canonului cel Mare, de către Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar în final a fost rostit un cuvânt de învățătură.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar