news        mail   location

 
 

În Duminica a XXI-a după Rusalii, la două zile după sărbătorirea hramului închinat Sfintei Cuvioase Parascheva,   credincioșii parohiei argeșene Șerboieni din comuna Buzoiești, protoieria Costești, au trăit momente de mare bucurie.



 

Membrii acestei comunități împreună cu reprezentanții administrației locale au primit în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul care a săvârșit cu această ocazie slujba de resfințire a bisericii parohiale.

După slujba de târnosire a sfântului locaș, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii trecuți la Domnul.

Ierarhul Argeșean a rostit un cuvânt de învățătură legat de evanghelia zilei în care a amintit de eforturile credincioșilor din Șerboieni care au ascultat cuvântul lui Dumnezeu și l-au făcut să rodească.

Biserica parohiei Șerboieni, ocrotită de Sf. Cuv. Parascheva și Sf. Ierarh Nicolae, a fost construită între anii 1874-1878 în timpul păstoririi preotului Alexe duhovnicu cu ajutorul familiei Racoviță și a lui Carol Davila, fiind sfințită de episcopul Ghenadie al Argeșului. După multe etape de restaurare desfășurate până în prezent, biserica a îmbrăcat o haină nouă prin lucrările de tencuire interioară și exterioară, precum și prin realizarea unei picturi noi. O mare parte din aceastea s-au desfășurat odată cu venirea în această parohie a părintelui Alexandru Ionuț Florin care este în prezent și protoiereu al protopopiatului Costești.. Ajutat de epitropul Dumitru Toma și de membrii Consiliului Parohial, cu sprijinul fondurilor primite de la Secretariatul de Stat pentru Culte, primăria comunei Buzoiești și de la alți binefăcători, din luna martie  a anului 2021, acesta a reușit într-un timp foarte scurt termine toate lucrările începute.

Toate eforturile depuse de parohia Șerboiești pentru consolidarea, restaurarea și înfrumusețarea bisericii au fost răsplătite astăzi de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului care a oferit celor implicați diplome de vrednicie.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar