news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Ecaterina, credincioșii argeșeni din parohia Podu Dâmboviței au aniversat 70 de ani de existență a bisericii cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

Ziua nu a fost aleasă la întâmplare, datorită faptului că Ierarhul Argeșean a dăruit bisericii un al doilea hram închinat Sfintei Mc. Ecaterina. Biserica a fost construită între 1943-1953, fiind sfințită în ziua de 6 decembrie a anului 1953 de însuși Preafericitul Părinte Patriarh Justinian Marina, care a oferit foarte multe fonduri financiare pentru finalizarea lucrărilor.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre această biserică monumentală care impresionează prin arhitectura deosebită realizată de Dumitru Ionescu  Berechet. De asemenea, Ierarhul și-a exprimat bucuria de a așeza acest sfânt lăcaș de rugăciunea sub patronajul spiritual al Sfinte Mc. Ecaterina.

Pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în această parohie, părintele paroh Dănuț Nonoșel a primit astăzi distincția de iconom stavrofor.

La eveniment a fost prezent și domnul primar Dumitru Secăreanu, care a primit din partea Ierarhului medalia creștin-ortodoxă ,,Sf. Ierarh Iachint de Vicina”, în semn de recunoștință pentru ajutorul oferit de Primăria Locală la restaurarea bisericii. Acesta a vorbit despre noul pod suspendat construit în comuna Dâmboviciara care urmează a fi dat       în  folosință la 1 decembrie.

Podul construit în localitatea Podu Dâmboviței, reprezintă un proiect de modernizare a Drumului Național DN 73 care trece prin localitate, mai precis construirea unei noi rute și a acestui. Acesta va înlocui podul cel vechi construit de regele Carol I în anul 1886, care urmează să fie dezafectat și scos din circulație, dar nu va fi distrus, el rămânând ca monument istoric. Astfel, cu această ocazie,  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a săvârșit astăzi o slujbă de binecuvântare a acestei lucrări importante de infrastructură locală și națională.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar