news        mail   location

 
 

Parohia argeșeană Albești Pământeni din protopopiatul Curtea de Argeș a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Credincioșii din acest sat au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.



 

Momentul a fost unul deosebit pentru această comunitate datorită faptului că părintele paroh Mărăcine Ioan, după 40 de ani de slujire în această parohie, și-a încetat activitatea prin pensionare. Astfel, credincioșii prezenți au fost martori la instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Leța Ciprian.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre activitatea deosebită desfășurată de părintele Mărăcine Ioan împreună cu membrii Consiliului Parohial, precum și de responsabilitatea pe care o are noul preot paroh în slujirea încredințată.

Biserica din parohia Albești Pământeni are două hramuri: unul închinat Adormirii Maicii Domnului și celălalt închinat Sfintei Mucenițe Filoteia. Sfântul locaș a fost construit de comunitate în anul 1879 peste ruinele unei biserici de lemn.

Lucrări foarte importante de restaurare s-au făcut în perioada  1983 - 1990, sub coordonarea părintelui Ioan Mărăcine.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar