news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi întâlnirea preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei cu ocazia Conferinței de primăvară-vară, pusă sub tematica generală a Anului Omagial 2023 – dedicat pastorației persoanelor vârstnice.



 

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a prezidat această întâlnire.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a dorit să transmită preoților din cuprinsul Eparhiei  îndemnul de a avea permanent în activitățile pastorale o prioritate pentru cei vârstnici.

Părintele Andrei Michai, consilier administrativ bisericesc,  a adresat un cuvânt de bun venit Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a dat citire unui referat întocmit pe tema aleasă pentru această conferință preoțească.

A urmat proiecția filmului realizat de TRINITAS TV  intitulat „Părinți și copii în iubirea lui Hristos”, un documentar de excepție, care ne arată cât de importanta este familia în cadrul societății.   

Un moment deosebit a fost acela în care au luat cuvântul mai mulți preoți ajunși la o vârstă înaintată,  după o viață închinată slujirii lui Hristos și oamenilor.

În cadrul acestei întâlniri, la dorința Ierarhului Argeșean, a fost chemat părintele arhimandrit Climent Haralamb, care a împlinit de curând vârsta de 100 de ani. Dorind să-și arate prețuirea pentru acest vrednic slujitor al Sfântului Altar, Ierarhul i-a oferit acestuia distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment, cinci preoți argeșeni, aflați la o vârstă venerabilă și cu o activitate deosebită pe plan pastoral-misionar, au primit fiecare câte o diplomă omagială, precum și volumul intitulat ,, Istoria Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”.

La finalul conferinței, Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației.

La rândul lor, cei prezenți au dorit să transmita Ierarhului lor un călduros ,, La mulți ani!”  cu ocazia aniversării recente a unei frumoase vârste.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar