news        mail   location

 
 

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, cu două zile înainte de cinstirea hramului închinat praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, credincioșii parohiei Bătușari din municipiul Curtea de Argeș au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei le-a oferit credincioșilor câteva sfaturi despre post, amintind că ,,nu numai gura şi stomacul să postească, ci şi ochii şi urechile şi picioarele şi mâinile noastre”( Sf. Ioan Gură de Aur). Ierarhul a amintit și de icoana Maicii Domnului Prodromița, o copie realizată pe muntele Athos, care urmează să ajungă astăzi în această parohie cu ocazia cinstirii hramului, spre marea bucurie a credincioșilor.

În data de 8 februarie 2009, în vechea parohie argeșeană a fost instalat părintele Florentin Ungurenuș, venit din Parohia Domneștii de Sus.

Cu ajutorul Consiliului Parohial și a enoriașilor, acesta a reușit în 12 ani să finalizeze mai multe etape din proiectul de consolidare și restaurare a bisericii. La acest popas duhovnicesc, în numele tuturor credincioșilor din parohia Bătușari, părintele paroh Florentin Ungurenuș a dăruit Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic o icoană cu chipul Maicii Domnului, ca semn de prețuire și recunoștință.

Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Apostol Petru și Sfântul Ioan Botezătorul, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria Domnului Țării Românești, Petru Cercel.

Biserica a fost redeschisă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar