news        mail   location

 
 

Parohia Expo-Parc din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfântului Ioan Gură de Aur.



 

În prezența unui număr mare de credincioși, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelui, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta  Liturghie Arhierească în paraclisul bisericii aflat la demisol.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat celor prezenți un cuvânt de învăţătură, mulțumind preoților și credincioșilor pentru progresele făcute la construcția bisericii din anul 2009 şi până în prezent.

La momentul înființării,  parohia Expo Parc din municipiul Pitești a primit hramul Izvorul Tămăduirii. În anul 2011, în ziua de 13 noiembrie, a fost sfințit noul paraclis construit la demisol. Este momentul în care parohia primește ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ioan Gură de Aur.

Până la definitivarea lucrărilor la biserica mare aflată la parter, demisolul a fost transformat în spaţiu liturgic. În prezent, prin stăruința preoților și a credincioșilor iubitori de Dumnezeu, în apropierea sfântului lăcaș de rugăciune s-a ridicat un Așezământ Social, în interiorul căruia vor fi amenajate diferite spații necesare pentru activitățile administrative, sociale și culturale ale parohiei.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar