news        mail   location

 
 

În Duminica a XXI-a după Rusalii, monahiile de la schitul argeșean Sfântul Ierarh Modest au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Drumul greu accesibil nu a fost un impediment pentru pelerinii care au dorit să fie prezenți la acest eveniment, ei fiind aceia care în ultimii ani au făcut posibile toate lucrările executate la acest sfânt așezământ monahal.


 


 

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în noua biserică finalizată în anul 2022. Ridicată într-un timp record (2020-2022), această biserică a fost târnosită în data de 10 septembrie 2022.  Monahia Anastasia Dincă, stareța schitului, împreună cu obștea monahală, au reușit până în prezent să finalizeze pictura din interiorul bisericii( zonele din Sfântul Altar și catapeteasmă). Astfel, cu acestă ocazie, Chiriarhul a săvârșit slujba de sfințire a picturii finalizate, oferind ostenitoarelor din acest loc încurajarea de a continua lucrarea începută.

Mai mult, după săvârșirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit și locul unde urmează a fi ridicat un nou paraclis închinat Sfântului Mucenic Efrem cel Nou.    

Dorința zidirii unui așezământ monahal în aceste locuri i-a aparținut părintelui Protosinghel Modest Ghinea, starețul Mănăstirii Cetățuia Negru-Vodă, care în anul 2002, efectuează demersurile necesare pentru achiziționarea unui teren, cu destinația înființării actualului schit pentru călugărițe.

După obținerea terenului, în anul 2003, Schitul Sfântul Ierarh Modest a luat ființă, cu aprobarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, construindu-se o biserică din lemn, chilii și spații administrative necesare bunei desfășurări a activităților.

În urma unui incendiu produs în dimineața zilei de 16 octombrie 2020, biserica din lemn a fost distrusă, în totalitate, drept pentru care părintele Protosinghel Modest Ghinea, sprijinit de preotul Verme Marian, de domnul Mihai Florentin Mănescu și de alți binefăcători, au purces la zidirea și pictarea actualei biserici, pictura fiind realizată de către domnul Mircea Efrem.

Începând cu luna iulie 2022, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a aprobat închinovierea și numirea ca egumenă la Schitul Sfântul Ierarh Modest, a monahiei Dincă (Georgiana) Anastasia, care sprijinită de oameni credincioși a efectuat mai multe lucrări de amenajare și înfrumusețare a chiliilor și spațiilor administrative.

Cu ocazia sfințirii noului altar, s-a făcut în mod solemn instalarea monahiei Dincă Anastasia ca stareță a acestui așezământ monahal și tot atunci a fost dat bisericii al doilea hram închinat ,,Nașterii Maicii Domnului”.

Astăzi, în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit până acum, ctitorii au fost recompensați de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu medalii de onoare și diplome de vrednicie.

           

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar