news        mail   location

 
 

În Duminica a XX-a după Rusalii, credincioșii argeșeni s-au aflat în vechea Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

După ce au ascultat cuvântul de învățătură rostit de Chiriarhul Eparhiei, cei prezenți s-au bucurat astăzi de prezența elevilor si profesorilor de la Seminarul Teologic Ortodox Veniamin Costachi Manastirea Neamt, coordonati de părintele director prof. Laiu Viorel. Aceștia s-au aflat pentru câteva zile într-un schimb de experiență cu elevii seminariști de la Seminarul Neagoe Vodă Basarab din municipiul Curtea de Argeș. Ierarhul Argeșean le-a urat bun venit pe plaiurile argeșene, amintind că acest parteneiat educațional încheiat între cele două instituții de învățământ teologic are scopul de a îmbogăți și mai mult bagajul de cunoștințe istorice și teologice al elevilor seminariști.

În semn de respect și recunoștință purtate din suflet Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului, oaspeții i-au oferit acestuia o icoană cu chipul Sf. Voievod Neagoe Vodă Basarab, realizată de elevii de la Secția de Patrimoniu Bisericesc, din cadrul instituției teologice nemțene.

Parteneriatul încheiat între cele două seminarii teologice are o vechime de cinci ani și presupune schimburi de experiență realizate prin vizite reciproce ale elevilor și profesorilor din județele Neamț și Argeș. Oaspeții Eparhiei Argeșului și Muscelului se află în Argeș de trei zile, timp în care au avut ocazia să viziteze cele mai importante edificii religioase. În acest pelerinaj au fost însoțiți permanent de părintele consilier Andrei Diaconescu, responsabil de Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei. Au vizitat cele mai importante mănăstiri argeșene,  catedrala ,, Sfinții Ap. Petru și Pavel” din Mioveni, muzeul Golești, iar astăzi au făcut o drumeție pe Transfăgărășan.  

În primăvara anulului următor vor ajunge la Neamț, elevii și profesorii de la Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar