news        mail   location

 
 

În Duminica a XXX-a după Rusalii, parohia Turculeşti din comuna argeșeană Călineşti, protopopiatul Topoloveni, a fost binecuvântată prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.  Credincioșii din această localitate au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Chiriarhul Eparhiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, în care a dorit să scoată în evidență rolul important al credincioșilor pentru dinamizarea lucrării pastorale desfășurată de slujitorii sfintelor altare.

Biserica din Turculeşti poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae, fiind construită în anul 1872 pe locul unei mănăstiri din secolul al XVIII-lea care a fost dărâmată. Ctitorul bisericii din zid a fost părintele Ioan Alexandrescu care a fost sprijinit de toţi enoriaşii parohiei.

Prima restaurare importantă s-a realizat în anul 1934, o contribuţie deosebită având părintele Virgil Duţoiu.

Din anul 2007, actualul preot paroh, părintele Bologea Cozmin, ajutat de enoriaşii parohiei, a desfășurat o bogată activitate pastorală și administrativă.

În semne de recunoștință pentru binecuvântarea primită astăzi, credincioșii parohiei Turculești i-au dăruit Ierarhului Argeșean o icoană sculptată în lemn cu chipul Maicii Domnului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar