news        mail   location

 
 

Credincioșii din parohia argeșeană Domnești de Jos, Protopopiatul Curtea de Argeș,  au sărbătorit astăzi hramul bisericii închinat praznicului Buneivestiri. Bucuria acestora a fost deosebită datorită faptului că Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a ales să fie prezent în mijlocul acestei comunități.



 

Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar în final slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul. La acest eveniment deosebit din viața parohiei au fost prezenți Alina Gorghiu, ministrul Justiției, și Radu Valeriu Perianu, prefectul județului Argeș.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a vorbit despre ajutorul pe care-l primesc de la Maica Domnului aceia care se roagă cu multă credință și nădejde. Mai mult, a fost evidențiată implicarea parohiei în susținerea financiară a  lucrărilor de restaurare, afirmând că  eforturile depuse au dat roade binecuvântate în primul rând datorită evlaviei pe care credincioșii o au față de Maica Domnului.

Biserica cu hramul ,, Buna Vestire” din parohia Domnești de Jos a fost construită în perioada 1862 - 1873 de preotul Ioan Duhovnicul împreună cu enoriașii. În ultimii zece ani, cu sprijinul Primăriei Locale, a Secretariatului de Stat pentru Culte și a altor sponsori cu dragoste față de biserică, au fost derulate mai multe lucrări de restaurare, în prezent fiind schimbat integral acoperișul sfântului locaș de rugăciune cu tablă din titan-zinc.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar