news        mail   location

 
 

Biserica de lemn construită în curtea Spitalului de Recuperare Sf. Nicolae din Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul.



 

Cu această ocazie, membrii personalului medical și pacienții internați au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Chiriarhul a făcut tâlcuirea evangheliei din această duminică, amintind și de viața Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul.

Biserica spitalului a fost sfințită în data de 6 dec 2014, iar lucrările la pictura interioară au fost realizate în cursul anului 2015.

Noul locaș de cult este construit din bârne de lemn de brad, în formă de navă, cu o singură turlă, fiind acoperit cu șiță. Ctitorii principali sunt: Nicolae Frățilă – directorul spitalului și dr. Maria Fidan Osman.

În acest spațiu ocrotit de Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Cuvios Maxim Mărturisitorul, se asigură zilnic asistența religioasă pacienților internați  atât cu probleme locomotorii, cât și celor cu boli oncologice.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar