news        mail   location

 
 

Luna pentru viață din acest an pune în comun eforturile a zeci de instituții și organizații locale care desfășoară evenimente educative, culturale, artistice, religioase și sociale în sprijinul vieții și al femeilor în criză de sarcină. 



 

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Centrul Univesitar Pitești din cadrul Universității Politehnica București,  a organizat o conferință pro-viață având-o ca invitată pe doamna Alexandra Nadane, președinta Asociației România pentru viață și director al Centrelor Roua. La acest evenimet desfășurat în Biblioteca Centrului Universitar Pitești, au partcipat studenți de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, precum și de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Stiinte Sociale si Psihologie.

Eparhia a fost reprezentată de părintele consilier Andrei Diaconescu, responsabil de coordonarea sectorului social-filantropic.

Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze mai multe filme cu mesaje pro viață, și totodată să primească din partea doamnei Alaxandra Nadane,  răspunsuri la diferite întrebări legate de problemele femeilor aflate în criză de sarcină.

Alexandra Nadane este promotoarea activităților din Luna pentru viață, activități care culminează cu Marșul pentru viață, organizat în preajma sărbătorii Bunei Vestiri. Anul acesta evenimentul se va desfășura în data de 30 martie, în centrul municipiului Pitești, începând cu ora 14.00.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar