news        mail   location

 
 

La început de primăvară, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, diferite activități menite să promoveze grija pentru viață, sănătate și dragostea între oameni.



 

În acest sens, după inaugurarea în urmă cu o săptămână a unui spațiu medical în municipiul Curtea de Argeș, iată că a fost deschis un nou cabinet medical în municipiul Pitești. Acesta funcționează în cadrul parohiei Sfânta Vineri, fiind rezultatul parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și clinica privată Yvoris Medical.

Noul spațiu medical este gata să primească pacienți care suferă de boli ortopedice sau neurologice. Mai mult, în cadrul acestui cabinet medical există specialiști în terapie ocupațională care se vor ocupa de copii cu diferite dizabilități, precum și de vârstnicii care au nevoie de motivare pentru a rămâne activi în viața socială.

Inaugurarea noului cabinet s-a făcut în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, care a săvârșit  slujba de sfințire a spațiului medical. La acest eveniment a participat și echipa medicală care își va desfășura activitatea în acest loc.

Ierarhul Argeșean a vorbit cu multă bucurie despre rolul important al medicilor care au primit de la Dumnezeu darul de a trata  pe cei aflați în suferință.

Scopul principal al acestui proiect social-filantropic este și acela de a se oferi îngrijire medicală de calitate  celor care  nu au posibilități financiare pentru a se trata în clinicile și spitalele din țară.

Prin această colaborare între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Yvoris Medical,  vor fi asigurate condițiile necesare pentru recuperarea rapidă a celor aflați în suferință. Beneficiarii vor avea acces la servicii medicale de înaltă calitate, accentul fiind pus în mod deosebit pe prevenție, și acolo unde este necesar pe tratament.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar