news        mail   location

 
 

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului - 4 februarie, este marcată în România încă din anul 2015.


     Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Calinic,  Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a desfășurat prin Așezământul Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Pitești, o acțiune socială și duhovnicească la Secția Oncologie din incinta Spitalului Bălcescu, Municipiul Pitești.
Pacienții internați la secția de profil medical, au primit daruri de fructe, apa plata, și Acatistul Sfântului Nectarie - tămăduitorul de cancer.

Biserica Așezământului adăpostește Racla cu o părticică din Moaștele Sfântului Nectarie, primite în dar de la Mănăstirea Eghina în anul 2013.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, aniversată în fiecare an la 4 februarie, invită populaţia la conştientizare şi la acţiune pentru o lume mai puţin împovărată de cancer.

Cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 1 din 6 decese la nivel global. Cancerul pulmonar, de prostată, colorectal, de stomac şi de ficat sunt cele mai frecvente tipuri de cancer la bărbaţi, în timp ce cancerul de sân, colorectal, pulmonar, cervical şi tiroidian sunt cele mai frecvente în rândul femeilor, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar