news        mail   location

 
 

Dumnezeu ne descoperă ca iubește mila mai mult decât orice jertfe aduse fără dragoste! Cât de înălţător şi de puternic răsună cuvintele "milă voiesc, şi nu jertfă".



 

Mila - pentru că este cea mai mare jertfă pe care o poate aduce omul înaintea Altarului Său, aşa cum se afirmă şi în cuvintele Sfintei Liturghii: "Mila păcii, jertfa laudei".

Sentimentul milei, de care vorbeşte proorocul Osea vechilor evrei, ca şi în zilele noastre, trebuie să izvorască dintr-o inimă caldă, plină de iubire şi compasiune faţă de aproapele nostru. Noi, de altfel, vom fi judecaţi, la venirea lui Hristos, în funcţie de câtă milă, izvorâtă din dragoste sinceră, şi nu făţarnică, am dovedit aproapelui nostru (Mt. 25, 31- 46).

Cautand sa împlinească porunca iubirii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Parohiile Mavrodolu și Sfântul Apostol Toma din Pitești, prin preoții slujitori Dumitrescu Horia și Olteanu George, au adus zâmbete și bucurie multor copii din zona Piteștiului, oferindu-le alimente și îmracaminte.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar