news        mail   location

 
 

Prin Sectorul Social Filantropic și de Misiune, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului  a promovat diferite proiecte social-filantropice realizate cu sprijinul credincioșilor din cuprinsul Eparhiei. Cu aceste ocazii sunt vizitate frecvent  comunitățile defavorizate din județul Argeș, precum și cele aflate atât în țară, cât și în diaspora.



 

A fost organizată o nouă etapă în cadrul proiectului eparhial ,,Bucuria de a dărui”,  desfășurată  de această dată în satul Cracăul Negru din comuna nemțeană Crăcăoani.

Prin implicarea părintelui Ciprian Dragomir de la parohia argeșeană Fundeni, foarte mulți credincioși din municipiul Câmpulung Muscel au răspuns apelului făcut de acesta. Astfel, într-un spațiu amenajat lângă biserică au fost colectate  diferite daruri constând în: alimente, detergenți, haine, încălțăminte, covoare, rechizite  și jucării.

Toate acestea au fost transportate către satul nemțean Cracăul Negru fiind depozitate la sediul Căminului Cultural din localitate. Evenimentul s-a desfășurat în prezența părintelui consilier Andrei Diaconescu - ca reprezentant al Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului, a reprezentanților administratiei locale din comuna Crăcăoani, precum și a beneficiarilor acestei acțiuni sociale.

În cadrul acestei campanii au fost sprijinite peste 100 de familii din această zonă a țării, un gest umanitar, care a devenit deja familiar pentru sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului prin acțiunile sociale organizate în acest loc până acum.

Activitatea socială desfășurată face parte dintr-un proiect inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care  a îndemnat toate parohiile argeșene să organizeze colecte de alimente, haine și jucării care să ajungă la  familiile defavorizate, copiii orfani și bătrînii bolnavi lăsați fără îngrijire.

De asemenea, sunt încurajați tinerii talentați care obțin rezultate foarte bune la școală, cum este și cazul elevilor de la școala în care a învățat Ierarhul Argeșean.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar