news        mail   location

 
 

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.



 

În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, la îndemnul și cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, a organizat săptămâna aceasta campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni”.

În urma apelului de a fi solidari cu cei aflați în război, credincioșii și preoții argeșeni , dimpreună cu numeroși voluntari, au strâns ajutoare constând în: alimente neperisabile, conserve, apă, pampers, lapte praf, dulciuri, obiecte de igienă personală, lenjerii, pilote, care au fost oferite către centrele stabilite în cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Prin implicarea părinților protoierei și a preoților,  toate ajutoarele colectate au fost centralizate la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni.

Sub  atenta supraveghere a părintelui consilier Andrei Diaconescu,  foarte mulți voluntari au ajutat la încărcarea acestora în cele două tiruri care au plecat către Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”, unul dintre cele patru puncte organizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru colectarea donațiilor.

Cu sprijinul preoților și voluntarilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților,  ajutoarele au fost încărcate în alte mijloace de transport pentru a fi trimise către populația din Ucraina aflată sub asediu în orașele Kiev, Harcov și Zaporojie.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost organizat un convoi umanitar care a avut ca destinație Centrul de Colectare din orașul ucainean Cernăuți.

Un moment emoționat a fost faptul că în așteptarea convoiului cu ajutoare umanitare de la Suceava, cei peste 200 de voluntari ucraineni, clerici și mireni din zona Cernăuți, s-au unit în rugăciune, cântând Acatistul Maicii Domnului pentru pace, preoții binecuvântând armata și poporul ucrainean.

Campania umanitară: „Împreună pentru refugiații ucraineni” continuă și în perioada următoare în centrele deja stabilite din cele șase protoierii ale Eparhiei, urmând ca peste o săptămână Sectorul Social Filantropic și de Misiune să organizeze un alt convoi  umanitar pentru refugiați ucraineni veniți în România prin vama Isaccea.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar