news        mail   location

 
 

Aminteam de „regula lui 8”, adică: 8 ore de lucru; 8 ore de administrație și 8 ore de odihnă! Acesta ar fi primul remediu de vindecare a oboselii cronice.

 

Al doilea remediu ar fi: evitarea tuturor elementelor de stres, care duc la epuizarea sistemului nervos, iar al treilea remediu, este concediul, care trebuie să aibă loc în natură, dacă se poate, în condiții cât mai plăcute, cât mai relexante, în funcție de preferințele fiecărei persoane.

Personal, doctorul Alexandru Vlad Ciurea, recomandă zona submontană sau montană, acolo unde pădurea, aerul și apa, cât mai curate, fac foarte bine sistemului nervos. Medicația suplimentară nu trebuie să fie una care să forțeze sistemul nervos să lucreze. Toate aceste stimulente de sistem nervos, începând chiar cu cafeaua și ciocolata, au efect doar pentru moment, dar după aceea duc la epuizarea sistemului nervos.

Este o bucurie și o mare siguranță pentru sănătate, dacă avem în vedere „sfaturile științifice ale medicului”, și nu ne luăm după sfaturile neștiutorilor.

În această lucrare de combatere a oboselii cronice, se impune și grija pentru alimentație, care trebuie să fie cât mai echilibrată, cât mai ușoară, constând din legume, fructe, uleiuri pe bază de pește slab și toate semințele care fac bine creierului uman, adăugând ceaiurile, și mai ales ceaiul verde, precum și apa curată care ajută funcția cerebrală. Celebrul neurochirurg  Alexandru Vlad Ciurea, arată: „Refăcându-se celula nervoasă, se reface întreg organismul. Privarea de somn în cazul artiștilor, al oamenilor politici, al persoanelor care lucrează noaptea, duce la leziuni ireversibile în sistemul nervos...Persoana politice din întreaga lume, la cel mai înalt nivel, au sfârșit prin Alzheimer, Parkinson sau demență, toate dovedind o suprasolicitare a sistemului nervos”.

Ocupându-ne mintea cu Rugăciunea minții, de mai multe ore pe zi, dăm creierului cea mai bună hrană pentru întreținerea sănătoasă a întregului sistem nervos.

Deci: Rugăciune, Muzică, Pelerinaj în natură, însoțitori pașnici, Apă, Alimente ecologice, Dans și Veselie!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar