news        mail   location

 
 

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a organizat o activitate catehetică la Centrul de Zi din parohia Rucărul de Jos,  Protoieria Câmpulung Muscel.   



 

Preotul  slujitor  Arsulescu Sebastian a răspuns invitației de a participa la Serbarea organizată de cadrele didactice coordonate de d-na director Zanfir Luciana Ana Maria, cu prilejul apropierii Sfântului Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Activitatea a început prin săvârșirea slujbei Sfeștaniei, rostindu-se împreună cu copiii și cadrele didactice Rugăciunile începătoare.

La finalul slujbei, preotul slujitor Arsulescu Sebastian a susținut cateheza cu tema ,,Intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim - de la Cruce la Înviere". A urmat un frumos concert de Pricesne și cântări duhovnicești, care au evocat Sfintele Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos, dar și  nădejdea  întrevederii Luminii Învierii,  care au sensibilizat sufletele celor prezenți. La finalul concertului, preotul slujitor Arsulescu Sebastian  a îndemnat copiii și cadrele didactice la multă cumpătare în Săptămâna Mare care va urma, și a dăruit copiilor și tuturor celor prezenți Acatistul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos și Iconițe cu Maica Domnului.

Centrul de Zi din Rucăr, funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din cadrul Consiliului Jdețean Argeș.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar