news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la Parohia Valea Danului.



 

Copii din localitate, elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești îndrumați de doamna profesoară, Georgiana-Loredana Gavrilă au susținut un concert de colinde la Biserica Valea Danului.

Colindele au un rol profund în sărbătorirea și împărtășirea bucuriei Crăciunului. Ele sunt cântece tradiționale specifice acestei perioade și au multiple semnificații: transmit Tradiția de Nașterea Domnului, aduc un spirit de bucurie și pace în case și comunități, aduce oamenii împreună și încurajează solidaritatea, pun accent pe mesajul religios și spiritual al sărbătorii.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Colindele reprezintă un element esențial al identității culturale, fiind specifice fiecărei zone și regiuni în parte, reflectând particularitățile și tradițiile locale. Colindele sunt parte integrantă a sărbătorii de Crăciun, contribuind la atmosfera festivă și transmițând mesaje de bucurie, nădejde și comuniune.

La final, toți copiii au primit daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar