news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și recreativă la Parohia Valea Danului, intitulată ”Steaua de la Răsărit”.



 

După Sfânta Liturghie, corul școlii gimnaziale din localitate coordonat de doamna director, profesor Elena Ilina a interpretat frumoase colinde, apoi elevii au împodobit, după tradiție bradul de Crăciun.

 Tradiția împodobirii bradului de Crăciun este strâns legată de sărbătoarea Nașterii lui Hristos și are rădăcini adânci în istoria omenirii. Bradul de Crăciun are o semnificație simbolică puternică, fiind asociat cu viața veșnică și cu speranța. Frunzele sale perene întruchipează viața în mijlocul iernii, simbolizând speranța și continuitatea. Ornamentele și decorurile folosite la împodobirea bradului au semnificații simbolice speciale. Globurile colorate reprezintă lumina și pacea, stelele simbolizează steaua de la Betleem, iar beteala reflectă luminile pe care păstorii le-au văzut în noaptea nașterii lui Iisus.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La final copiii au primit daruri

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar