news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în simbioză cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș au organizat la Școala Gimnazială Cicănești Concursul județean de creație plastică, UN CRĂCIUN CU ZÂMBETE, ediția a III-a.


 


 

Strădania copiilor s-a reliefat prin lucrările realizate spre bucuria dascălilor care le-au fost alături. Desenele copiilor reflectă modul în care ei percep și înțeleg sărbătorile și evenimentele importante, cum ar fi Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos sau Crăciunul. Elevii au ilustrat diverse aspecte legate de această sărbătoare: scena nașterii lui Iisus în ieslea din Betleem, steaua care a ghidat în căutarea pruncului Iisus, Magii care aduc darurile lor, îngerii care aduc vestea despre nașterea lui Iisus, scene din viețile lor sau din viața familiei lor, precum colinde și rugăciunea în timpul Crăciunului, precum și tradițiilor și obiceiurilor specifice familiei lor în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Coordonatorii Proiectului de Crăciun au fost Profesor Ionela-Nicoleta Chițu și Profesor Nicoleta Manga de la Școala Gimnazială Cicănești și Profesor Elena Ilina-directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

La această activitate au participat: Preoții: Bogdan Ștefănescu și Dumitru-Daniel Georgescu, profesor Vasilica Chițu- directoarea școlii gazdă, alături de cadrele didactice.

Aceste creații reflectă viziunea copiilor asupra Nașterii Domnului, aducând în prim-plan aspectele cele mai semnificative pentru ei și pentru ceea ce reprezintă Crăciunul în inimile și imaginația lor.

La final s-a organizat o expoziție cu lucrările din concurs și toți participanții au primit daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar