news        mail   location

 
 

În cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitești s-a desfășurat examenul de disertație pentru  absolvenții de teologie înscriși în programele de master ale acestei instituții de învățământ.



 

Comisia examinatoare formată din profesori de la catedra de teologie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

După prezentarea lucrărilor, cei 59 de masteranzi înscriși în programele de master: Apologetică și duhovnicie, Teologie - misiune și slujire prin limbajul mimico-gestual și Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet, au rostit jurământul la absolvirea cursurilor teologice.

Studenţii de la Secţia Artă Sacră au prezentat şi o probă practică , o parte fiind înscrişi pentru restaurare icoană veche, iar ceilalți pentru restaurare frescă.

Facultatea de Teologie din Pitești a fost înființată în anul 1993 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic  având drept ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filoteia. Astăzi a căpătat o nouă denumire, și anume Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte, fiind parte a Universității Pitești.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar