news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale. Evenimentul  s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Centrului Eparhial și a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cu un  sobor din care au făcut parte întreaga Permanenţă Arhiepiscopală.



 

În cadrul acestei ședințe,  comisiile provizorii de validare au constatat că toți membrii aleși ai Adunării Eparhiale în cele 10 circumscripții electorale bisericești, îndeplinesc condițiile statutare pentru a face parte din acest for deliberativ eparhial și s-a declarat constituită Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. De asemenea cei 10 clerici și 20 de mireni au fost repartizați pe comisiile permanente: comisia bisericească, comisia culturală, comisia economică socială și comisia de organizare și validare. Membrii Adunării Eparhiale au aprobat și componența Consiliului eparhial și au fost desemnați delegații, un cleric și doi mireni, ca reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului în Adunarea Bisericească Națională.

De asemenea, a fost propus un moment de reculegere în amintirea domnului prof. Univ. Dr. Șerban Valeca, deputat ales în Adunarea Eparhială, care a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp.

După depunerea jurământului noilor membri,  Ierarhul Argeșean a evidenţiat importanţa Adunării Eparhiale, atribuţiile statutare ale acesteia şi rolul ei în dezvoltarea şi realizarea proiectelor pastoral-misionare, culturale şi sociale pentru următorii patru ani.

Membrii forului deliberativ au aprobat și componența Consistoriului Eparhial, precum și reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului ce vor fi delegați pentru Consistoriul Mitropolitan .

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar