news        mail   location

 
 

Sectorul Invatamant prin Biroul de Cateheza si Activitati cu Tineretul , al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului a organizat o procesiune in sambata Floriilor , in cartierul pitestean Gavana.



 

Clerul si credinciosii s-au intalnit in fata bisericii Sfintele Femei Mironosite , acolo unde s-au citit rugaciuni de binecuvantare pentru cei prezenti si s-a sfintit icoana Intrarii in Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos , precum si celelalte icoane pe care credinciosii le-au adus la procesiune.

In cantari specifice perioadei Postului Mare,in sunet de toaca , purtand sfinte icoane , stalpari si prapori , pelerinii au pornit apoi prin mijlocul cartierului catre biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir , unde cei prezenti au participat la slujba Vecerniei savarsita in sobor .

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar