news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a participat la o activitate educațional-catehetică la Bibiloteca Municipală-secția pentru copii din Curtea de Argeș în cadrul Proiectului Educativ Județean de Dezvoltare Personală a Elevilor dedicat marelui povestitor Ion Creangă ”COPII DE POVESTE!”-Activități de Schimb de Experiență la nivel județean- dintre Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, reprezentată de Profesor Învățământ Primar Otilia-Daniela Ionescu și Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, reprezentată de director, Profesor Elena Ilina.



 

Activitatea propusă și organizată de doamna Profesor Învățământ Primar Otilia–Daniela Ionescu s-a desfășurat într-un cadru de poveste, perfect temei proiectului: Celebrarea marelui scriitor Ion Creangă la Biblioteca municipală-secția pentru copii din Curtea de Argeș. 

Elevii clasei a IV-a B îndrumați de doamna învățătoare au lecturat, au povestit și au desenat fragmente din basmele lui Creangă, au descris cu măiestrie personajele preferate, s-au identificat cu Nică din ”Amintiri” și au râs de poznele și jocurile copilăriei.

Fondul de carte al Bibliotecii municipale a fost îmbogățit cu darul de suflet al Ierarhului nostru cărturar, volumele: CATEDRALA DE LA CURTEA DE ARGEȘ, AȘ VREA SĂ VĂ SPUN... vol. I și II, NEAGOE BASARAB′S TEACHINGS TO HIS SON THEODOSIE, cărți de excepție oferite de Părintele Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. 

Directorul instituției gazde, domnul Manager Ing. Marian Ghiță a fost alături de copii, le-a prezentat biblioteca și i-a îndrumat să vină să citească și să descopere minunata lume ascunsă între copertele cărților. 

Invitat de seamă a fost profesor scriitor Ion Ionescu Bucovu, ce ne-a onorat cu prezența și ne-a încântat cu stilul inconfundabil de narator.

Copiii și-au îmbogățit cunoștințele cu informații noi despre viața și opera lui Creangă și au fost fascinați de cea mai frumoasă prietenie din istoria literaturii românești, cea dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, Eminescu fiind cel care l-a îndemnat pe Creangă să-și scrie amintirile. 

La această activitate au Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a apreciat activitatea desfășurată, felicitând deopotrivă elevii și pe doamna profesoară  și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Aceste activități deschid pentru copii o ușă spre lumea magică a cărților, aprind scânteia dorinței de a citi, pentru că cititul îmbogățește vocabularul, dezvoltă imaginația, liniștește și conectează minți și suflete.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar