news        mail   location

 
 

7 februarie este o zi dedicată nu doar lecturării cărților, ci și artei cititului cu voce tare. Înainte ca scrisul să fie inventat, din generație în generație,  oamenii au transmis poveștile lor prin viu grai. Toate cele transmise pe cale orală au fost primul mod de a păstra cunoștințele, gândirea și creativitatea omenirii.



 

Astăzi, într-o lume secularizată și dominată de mediul online, se aude și se vede din ce în ce mai rar un cititor de carte.

Astfel, în ziua internațională a cititului împreună cu voce tare, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul s-a aflat în mijlocul elevilor de la Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș. Cu această ocazie, Ierarhul a citit împreună cu profesorii și elevii acestei instituții de învățământ teologic.  Lectura s-a făcut cu voce tare, fiind aleasă o carte intitulată sugestiv ,, Mai citește o dată”, care îl are drept autor pe Chiriarhul Eparhiei.

Arhiepiscopul Argeșean le-a vorbit copiilor din experiența de viață personală legată de perioada seminarului când exista între elevi o dorință foarte mare de a lectura cărțile reprezentative din cultura românească și europeană.

Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa și-a propus încă de la început să promoveze beneficiile lecturii dar și bucuria și frumusețea cititului împreună. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar