news        mail   location

 
 

În după-amiaza zilei de 3 iulie 2023, la Galeria Art Coffee Cowork din Pitești, gospodărită cu mare dragoste față de cultură și artă, de doamna Camelia Diaconescu, a avut loc vernisarea expoziției de pictură a artistei Elena Zavulovici, care a expus o parte din tablourile realizate în decursul celor 50 de ani de activitate neîntreruptă pe tărâmul cultural argeșean și muscelean, aflată la ediția a doua.



 

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Cultural și Comunicații Media prin parohia Mavrodolu și Galeria Art Coffee Cowork.

Moderatoarea manifestării a fost doamna Denisa Popescu Martin, care a vorbit despre frumoasa relație pe care o are cu doamna Elena Zavulovici, încă din copilărie, povestind câteva episoade inedite. După aceea, a introdus în lumina reflectoarelor pe cei care au dorit să spună câteva cuvinte despre artistă.

Doamna Lavinia Vieru, profesoară la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” – Secția  de Artă Monumentală, doctor în Istoria Artei și fostă elevă a artistei Elena Zavulovici, a vorbit despre arta compozițională a lucrărilor, precum și despre mesajele pe care autoarea le transmite celor care se opresc în fața acestora, pentru a le vedea și a le descifra, spunând că: „O felicit pentru această nouă expoziție, care ne transmite, încă o dată, bucuria de a trăi. Doamna profesoară are o pasiune nestăvilită de a lucra, se observă aceasta în multitudinea de subiecte abordate, în direcțiile pe care merge de fiecare dată, cu pensula în mână. Observăm cu câtă bucurie pictează florile, iar contemplarea este un exercițiu creativ pe care îl adoptă de multe ori.”

Domnul Dan Pavel a subliniat faptul că doamna Elena este un brand atestat în artă, și că această expoziție, chiar dacă a avut parte de ceva suferință, se încheie cu bucuria comuniunii și cu o asistență numeroasă, care a umplut de lumină sufletul neobositei artiste.

Părintele Ovidiu Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic, și a rostit un cuvânt, pornind de la versetele Sfântului Apostol Pavel, adresate Corintenilor, în capitolul XIII, subliniind faptul că dragostea este sentimentul principal, care a făcut posibilă această a doua expoziție a doamnei Elena Zavulovici, mulțumind celor prezenți că au avut dragoste pentru a veni la acest eveniment, dragoste față de cultură și frumos, dar și pentru dragostea artistei, pentru că a vrut să împărtășească tuturor celor prezenți, o parte din sufletul plin de culoare și lumină.

Părintele Horia Dumitrescu de la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești a povestit asistenței cum a cunoscut-o pe doamna Zavulovici, care de multe ori își odihnea sufletul în curtea bisericii, fiind însoțită permanent de șevalet, pictând și înălțând rugăciune către Părintele Luminilor, Căruia îi mulțumește mereu pentru darurile primite de-a lungul vieții.

Expoziția rămâne deschisă zilele următoare, pentru cei care doresc să facă un mic popas cultural!  

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar