news        mail   location

 
 

Joi, 10 martie 2022, în sala Bibliotecii Publice din localitatea Albeștii de Argeș, s-a desfășurat o întâlnire de suflet, sub genericul: „Femeie, suspinul lutului meu”.



 

Gazda evenimentului a fost doamna bibliotecar, Marilena Rădulescu, iar moderator domnul profesor dr. George Baciu, redactor șef al Revistei „Suflet Românesc”. Membrii Filialei Județene Argeș „Posada” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, gospodăriți de domnul col (rtr.) Laurențiu Domnișoru, au fost prezenți la această manifestare, alături de iubitori de cultură și de frumos.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, la această întrunire a fost prezent părintele Ovidiu Vlăsceanu, consilier cultural și comunicații media, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare și a rostit un cuvânt, în care a subliniat faptul că ne aflăm în prima săptămână a Postului Mare, perioadă deosebit de importantă pentru creștini. Totodată a vorbit și despre prăznuirea celor 40 de mucenici din Sevastia, care, prin pilda curajului lor, ne-au transmis și nouă cât de importantă este credința vie lucrătoare prin fapte, lucru care s-a văzut și la luptătorii anticomuniști, care au fost comemorați în aceeași zi. În încheiere a pus la inima celor prezenți, un cuvânt al Sfântului Neagoe Vodă Basarab despre mamă: „Iar pe tine, o, draga mea maică, eu te aleg mai ostenitoare decât albina. Pentru ce? Pentru că albina noaptea se odihneşte; încă şi alte păsări ale cerului, toate, şi peştii din fundul mării, toţi atunci se odihnesc. Iar tu, maica mea, niciodată n-ai avut odihnă, nici ziua, nici noaptea, nici măcar într-un ceas, nici nu te-ai săturat niciodată de osteneală”.

Poeta Lidia Mariana Manea a oferit un întreit dar iubitorilor de poezie prin cărțile: „Eu și anotimpurile”, Iubire și dor”, Bunul și Bunuța”, care au fost frumos prezentate de către doamna profesor Valentina Domnișoru și George Mitrache, redactor șef al Revistei Glasul Iubirii.

Momentele artistice au fost susținute de elevul Rareș Stoiciu, clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” care a interpretat câteva melodii la saxofon, precum și de Bianca Stoica, elevă în clasa a VII-a la același liceu, care a recitat două poezii despre mamă, creație proprie.

Un moment aparte l-a constituit lansarea cărții: „Femeie, suspinul lutului meu”, a poetului George Baciu. Lucrarea a fost prezentată de poeta Cristina Onofre, care a recitat câteva poezii.

Invitați deosebiți: managerul editurii „Detectiv literar”, Firiță Carp - membru al filialei noastre, viceprimarul com. Albești de Argeș, domnul Oae Niculae, poetul Darius Iordache, pictorul Cornel Cîrstea, poeta Elena Toteanu, poetul George Constantin.

Regalul cultural s-a încheiat cu recitarea de poezii, în lectura autorilor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar