news        mail   location

 
 

Cred că pe lumea aceasta, cuvântul Democrație a fost cel mai mult folosit, de la copilul din leagăn până la suveranul unei Țări! S-a zis că, iată, avem și Democrație, ca și libertatea, dar nu știm ce să facem cu ele. Un mucalit, când a auzit asta, repede vorbe, din gura sa a slobozit! Ce să facem cu ele? Să le călcăm în picioare, zise pe nerăsuflate pezevenghiul pus pe șotii.

 

D`apoi, asta te pune pe gânduri și este grav să se gândească sau să se glumească întru ușurință cu astfel de stări sociale, care costă scump în Istorie!

Petru Constantinescu-Iași, un om politic și ministru al Cultelor, o vreme, a scris profetic: „Democrația care respectă numai societatea și nu și individul, e cea mai primejdioasă școală a mediocrității!” A pus pecetea, fără menajamente!

Nici aici, n-am trece cu vederea pe filosoful Aristotel, care a scris: „...Nu este democrație reală decât acolo unde niște oameni liberi, dar săraci, formează majoritatea și sunt suverani!”

Este chiar surprinzătoare gândirea scriitorului Camil Petrescu, care scrie, în Revista Țara: „Nimic nu poate opri în Europa încercarea de experiență, mersul crescând al democrației. Organizațiile contrare nu fac decât să pregătească viitorul noului curent politic!” Un vizionar! Chiar mai mult decât Voltaire filosoful, care se tot întreabă și după moarte: „Și acum, ce e mai bine: ca Patria să fie un Stat monarhic sau un Stat republican? De patru mii de ani se vântură această întrebare. Dacă cereți bogaților să vă dea o soluție, aceștia preferă cu toții aristocrația. Dacă întrebați Poporul, el vrea democrația!” Adică, doar știți: Democrația se traduce: Conducerea Poporului!

Oricum, se poate spune, după atâta vânzoleală pe idei vechi și noi, că numai știința și democrația, cunoașterea și munca, într-o strânsă unire, ca funia împletită, vor putea să facă totul pentru binele întregii omeniri! Ce știință? Știința de a găsi soluții pentru a distruge toate mijloacele de ucidere în masă, știindu-se ce înseamnă pericolul bombardării cu armele atomice și chimice!

Asta e chemarea celor care conduc destinele omenirii! Și democrația cere aceasta întru neadormire!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar