news        mail   location

 
 

Greu este să fii om integral! Anevoios lucru și anevoioasă lucrare! Când mă gândesc la medic, imediat mă gândesc la Domnul Dumnezeu, Cel care ne-a creat pe toți, începând din gândirea Sa și până la întruparea și guvernarea gândirii dumnezeiești.

 

Cartea mare a omenirii, Biblia (Sfânta Scriptură), conține și un capitol aparte despre medic și lucrarea lui specială, dăruită de Domnul Dumnezeu. Este la capitolul 38 din Înțelepciunea lui Isus Sirah, unde vedem că Însuși Duhul Sfânt prin scriitorul textului, îl ia cu „frumușelul” ca pe oul de Paște, pe bietul medic, parcă, să nu se strice! M-au impresionat peste măsură cele spuse despre medic! De aceea, nici nu mă mir de medicul savant Alexandru Ciurea, care, cu o îndemânare „artistică” scrie despre lucrarea sa la care a fost chemat de Domnul Dumnezeu, spunând: „Pacientul a venit la spital, poate în stare bună, poate în stare gravă, dar el trebuie să plece, mult mai bine decât a trecut prin porțile spitalului. Dacă a venit pe picioare, trebuie să plece pe picioare! În niciun caz în căruț, iar doctorul îi strânge mâna și-i spune: „V-am rezolvat total leziunea, sunteți complet vindecat!” Nu era vindecat. Una este vindecarea – extracția, exact ca la o măsea stricată, și alta este vindecarea psihică, neurologică, organică în totalitate, pentru ca această bijuterie, creierul, să  poată funcționa. Chiar dacă rămâne un rest de leziune, indiferent de leziune, există o grămadă de mijloace actuale, de completare. Acelea se numesc metode adjuvante, de tipul radioterapiei țintite exact pe zona care a rămas restantă sau al chimioterapiei, care are efecte deosebite...Elementul  esențial este umărirea în timp, pe bază RMN, o investigație noninvazivă, care se poate efectua de mai multe ori pe zi. Totodată, poți să obții rezultate din ce în ce mai bune, urmărind și tratând pacientul. Pentru că tratezi pacientul, nu leziunea”.

A gândi și a lucra așa este deja o știință, aplicată cu mare succes. Oricum, să nu ajungem ca specialistul să umble în casa Creierului nostru.

Să avem mare grijă de sănătatea Creierului. Este esențial! Să nu glumim cu noi înșine!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar