news        mail   location

 
 

În această binecuvântată zi de dumnică, închinată femeii samarinence, monahii de la schitul argeșean Sfântul Neagoe Basarab din comuna Vlădești, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul. Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul acestui așezământ monahal, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a vorbit despre înțelepciunea femeii samarinence. De asemenea, Chiriarhul a evidențiat eforturile părinților veniți de la schitul Lacu pentru construcția noului așezământ monahal de la Vlădești.

În ziua de 1 mai 2023 a fost sfințită piatra de temelie pentru un nou schit  închinat Sfântului Neagoe Basarab. Acesta este construit în comuna argeșeană Vlădești având călăuzirea părinților români de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos.

Noul așezământ monahal este ocrotit de Sfântul voievod Neagoe Basarab, ctitorul bisericii de la Curtea de Argeș, el fiind unul dintre cei mai cunoscuți ctitori români din Athos. El a fost și un domnitor cultivat, un om duhovnicesc, cu viață ascetică și nevoință isihastă.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar